Sanna esittäytyy

Sanna esittäytyy
27.7.2016 No Comments » Sanna Kinnunen Sanna Kinnunen

Minä psykologina

Psykologin työssä uskon, että jokainen ihminen on oman elämänsä paras asiantuntija ja psykologina voin auttaa kutakin saamaan tämän asiantuntemuksen parhaaseen mahdolliseen käyttöön. Ihmisinä teemme parhaamme voidaksemme hyvin tilanteissa, missä olemme. Välillä toimintamme ei kuitenkaan vaikuta järkevältä, vaan jopa haitalliselta hyvinvoinnille. Jos kuitenkin ajatellaan, että kaikki toiminta palvelee jotakin tarkoitusta ja selvitetään tämä tarkoitus, voidaan löytää hyvinvoinnin kannalta parempia keinoja saavuttaa se. Pidän tästä lähestymistavasta, koska se ei leimaa mitään toimintaa automaattisesti hyväksi tai pahaksi. Se auttaa näkemään ihmisen ihmisenä kaikkien oireiden ja ongelmien takana. Toiminnan tarkoitusta metsästäessä toteutuu myös hyvin kunkin oman asiantuntemuksen käyttö, koska kukapa osaisi paremmin kertoa elämän eri mutkista kuin kyseessä oleva ihminen itse.

Haluan auttaa asiakasta hahmottamaan, mitkä asiat hänen elämässään luovat ja ylläpitävät kärsimystä ja sitten etsiä yhdessä keinoja tehdä jotain toimivampaa. Hyödynnän erityisesti mindfulness-, hyväksyntä- ja arvopohjaisia menetelmiä, joiden avulla hyvää elämää päästään rakentamaan heti ensitapaamiselta. Pyrin antamaan asiakkaalle käytännön työkaluja parantaa omaa elämäänsä myös tapaamistemme jälkeen. Kokonaan uusien asioiden opettamisen sijaan autan asiakkaita löytämään sisältään siellä jo luonnostaan olevaa tietoa ja taitoa ja saamaan ne käyttöön omassa arjessa. Parhaassa tilanteessa teen itseni nopeasti tarpeettomaksi. Samoja periaatteita käytän sekä yksilö- että yritysasiakkaiden kanssa.

Miten minusta tuli Zeneraattori?

sanna_blogi2Zeneraattoreita perustettaessa Villella, Hannalla ja minulla oli ajatuksena saada psykologian alan tietoa ihmisten saataville helposti ja hauskassa muodossa. Halusimme irrottautua psykologeihin monesti liitetystä mielikuvasta sohvan ja muistilehtiön kanssa tehtävästä ajatusten luvusta suljettujen ovien takana. Tämä merkitsi itselleni melkoista heittäytymistä kokeilemaan uudenlaista tapaa viestiä. Olen toiminut useamman vuoden tutkimus- ja kehityshankkeessa ja oppinut siellä tiedejulkaisuille tyypillisen hienoja sanoja ja varovaisia johtopäätöksiä suosivan esitystyylin, joka ei juurikaan vetoa arkilukijaan (rehellisesti sanottuna en itsekään lukisi omia tieteellisiä tuotoksiani vapaa-ajalla).

Tartuin siis rohkeasti haasteeseen tuoda tieteellinen tietoa saataville helpommin lähestyttävässä muodossa. Viereinen kuva on syntynyt harjoitellessa hauskempaa asioiden esittämistä. En ole siinä omasta mielestä parhaimmillani, mutta ajattelin sen esittelyyni liittämisen olevan hyväksi itseni altistamiselle mokille ja hupsutuksille. Materiaalin osalta nyt on koossa on useampi tunti videomateriaalia, josta pääsee pian nauttimaan Zeneraattoreiden sivuilla. Lisäksi valmistelemme opasta perfektionismin hyötykäyttöön saamisesta ja olemme kirjoitelleet lyhyitä tutkimuspostauksia someen. Tähän mennessä eniten työtä olen varmaan tehnyt blogien parissa ja aiempia blogitekstejäni pääsee ihmettelemään Mielenhuollon sivuilla.

Parhaita tuomareita Zeneraattoreiden materiaalien toimivuudelle olette te lukijat ja katselijat, joten itse otan mielelläni vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia. Tähän mennessä olen saanut tekeleistäni kommenttia, että tekstejäni on helppo lukea ja että minulla on kiva ääni (erityisen mukava palaute, kun oma käsitys äänenkäytöstäni ei ole ollut erityisen korkea :D). Lisähuomioita innolla odotellen ja parempaa maailmaa harjoitus kerrallaan rakennellen jatketaan eteenpäin!

Tags

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *