Hanna Markuksela | Silmänliike – EMDR-hoidon vaikuttava ainesosa vai pelkkää silmälumetta?

Hanna Markuksela | Silmänliike – EMDR-hoidon vaikuttava ainesosa vai pelkkää silmälumetta?
17.1.2019 No Comments » Hanna Markuksela, Stressinhallinta Hanna Markuksela

Olen psykologi, ravintovalmentaja sekä tänä keväänä valmistuva traumapsykoterapeutti. Silmänliiketerapia eli EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing) on yksi suosikkimenetelmistäni, jota käytän paljon osana vastaanottotyötä. Tulokset ovat todella hyviä. EMDR on menetelmä, joka auttaa prosessoimaan vaikeita muistoja ja mielikuvia neutraalille tasolle. EMDR:ssä yhdistyvät altistaminen ja vaikeiden tunteiden ja mielikuvien käsittelemistä helpottavat silmänliikkeet. Menetelmän avulla on mahdollista työstää yksittäisten traumojen lisäksi vaikeita muistoja, pelkoja, ahdistuneisuutta sekä esimerkiksi ihmissuhdeongelmiin liittyviä prosesseja.

Yleisön pyynnöstä jaamme täällä Zeneraattoreiden nettisivuilla tiiviin katsaukseni silmänliiketerapian vaikutusmekanismeista ja erityisesti siitä onko paljon keskustelua herättänyt silmänliike menetelmän toimivuuden kannalta olennainen elementti.

Voit ladata työni tästä –> Silmänliike – EMDR-hoidon vaikuttava ainesosa vai pelkkää silmälumetta – Hanna Markuksela

Tutkielmani lukeminen kannattaa erityisesti, jos haluat saada vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Onko EMDR-hoidon vaikuttavuus lopulta kiinni samoista mekanismeista, kuin muidenkin altistukseen perustuvien hoitomuotojen? Vai erottaako silmänliike hoidon muista?
  • Mikä on johtava selitysmalli sille, miksi EMDR toimii ja minkä takia tästä on hyvä olla tietoinen?
  • Ovatko silmänliikkeet korvattavissa muilla ärsykkeillä, kuten äänillä, laskutoimituksilla tai vaikkapa Tetriksellä?
  • Mitä silmänliikkeet saattavat tehdä myönteisille muistoille?

Uudemman tieteellisen tutkimuksen perusteella saatu tieto on alkanut jo vaikuttaa siihen, kuinka EMDR-menetelmää sovelletaan käytännössä yhä taidokkaammin. Toivon herättäväni keskustelua siitä, kuinka EMDR-terapeutit voivat edistää entistäkin laadukkaamman avun tarjoamista myös täällä Suomessa, huippuosaamisen maassa.

Jos olet kiinnostunut EMDR-hoidosta, ota yhteyttä: hanna.markuksela@gmail.com tai laita tekstiviestiä puh. 0407084309

“Tässä tuntui tapahtuvan enemmän kuin vuoden terapiassa, vaikka aluksi hyvin skeptisesti suhtauduinkin.” -Nainen 28 v, yrittäjä

“EMDR-sessio oli voimakas ja vapauttava kokemus. Oivalsin nimenomaan tunnetasolla tuon session myötä niin monta asiaa, että olen ollut aivan ihmeissäni. Tapaamisen jälkeen kotona tunsin oloni ihanan kevyeksi ja vapautuneeksi. Monta viikkoa pohdin ja kirjoitin näistä oivalluksistani ja kokemuksistani, mikä selkeytti ison määrän kysymysmerkkejä elämässäni. Olisin voinut käydä vuoden päivät puhumassa keskusteluterapiassa näistä asioista, mutta silti tämä kokemus olisi voinut jäädä saamatta. Yksi tapaaminen, mikä ajan ja vaivan (ja rahan) säästö.” -Parisuhdekriisiin apua hakenut perheenäiti

  • On tärkeää, että tarkennamme tutkimustiedon avulla EMDR:n käytännön toteutusta. Näin mahdollisimman moni saa tulevaisuudessa laadukasta, näyttöön perustuvaa apua.
    Hanna Markuksela

 

Tags

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *